Boekhandel Douwes Den Haag

Naar jouw Amerika en terug

Brief voor Anna

Steven Debaere & Peter Debaere

Naar jouw Amerika en terug

Naar jouw Amerika en terug

Brief voor Anna

Naar jouw Amerika en terug

 

New York, 30 juli 1921, een zaterdagavond. Met veel vertraging meert de luxueuze SS France aan. De weerslag van de Grote Oorlog blijft voelbaar. Het optimisme van de Jazz Age lonkt al. Een jonge vrouw van eenvoudige afkomst stapt aan land.


Nog te verschijnen

€ 25,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Naar jouw Amerika en terug

New York, 30 juli 1921, een zaterdagavond. Met veel vertraging meert de luxueuze SS France aan. De weerslag van de Grote Oorlog blijft voelbaar. Het optimisme van de Jazz Age lonkt al. Een jonge vrouw van eenvoudige afkomst stapt aan land. Een nieuw leven tegemoet. Elf jaar later keert Anna Remmerie naar huis terug. De Depressie houdt lelijk huis. Onheilspellende voortekens van de komende wereldbrand zijn zichtbaar aan de horizon. De grote trans-Atlantische migratie is voorbij. Ze sticht een gezin in een Vlaams vlassersdorp dat in de ban raakt van de Nieuwe Orde. De sporen van haar Amerikaanse leven vervagen.


Naar jouw Amerika en terug is de zoektocht van twee broers aan weerszijden van de Atlantische Oceaan. Ze brengen het (buiten)gewone verleden van hun grootmoeder in kaart. Ze ‘ging dienen in Amerika’, zo zei men, maar wat betekent dat? Recent opgedoken correspondentie, verkleurde foto’s en een versleten adressenboekje verwijzen naar New York, New Jersey en Long Island in het noorden en naar Thomasville in het zuiden van het land. Het wordt een reis in de tijd die soms al te vertrouwd aanvoelt. Naar jouw Amerika en terug is een reisverslag met een essayistische ondertoon. Een poging tot reconstructie van wat bijna verloren ging. Een lens op onze tijd, vanuit het verleden.


ISBN
9789464019216
Pagina's
272
Verschijnt
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Pelckmans

Geschiedenis