Boekhandel Douwes Den Haag

Filosofie als roeping

Herbert de Vriese

Filosofie als roeping

Filosofie als roeping

Filosofie als roeping

 

LIBER AMICORUM GUIDO VANHEESWIJCK Wat betekent het om filosofie als een roeping te ervaren? En bepaalt die ervaring de wijze waarop een filosoof zich aan het denken wijdt? Wat zegt de geschiedenis van de filosofie hierover?Direct te downloaden

€ 14,99


Beschrijving Filosofie als roeping

LIBER AMICORUM GUIDO VANHEESWIJCK


Wat betekent het om filosofie als een roeping te ervaren? En bepaalt die ervaring de wijze waarop een filosoof zich aan het denken wijdt? Wat zegt de geschiedenis van de filosofie hierover? Voelden belangrijke denkers uit heden en verleden zich geroepen om te filosoferen, of speelde die ervaring slechts een bijkomstige rol?


In dit boek gaan verschillende auteurs op zoek naar de verborgen drijfveren van het filosoferen. Ze gaan na wat filosofen precies aan het denken zet en wat hen ertoe brengt om hun inzichten en idee├źn wereldkundig te maken en met veel passie te verdedigen. Op die manier plaatsen ze het verhaal van de filosofie in een origineel perspectief en sturen ze aan op een kritische doorlichting van de hedendaagse filosofische praktijk, zowel binnen als buiten de muren van de universiteit. Alle bijdragen zijn opgedragen aan Guido Vanheeswijck, gevierd denker, auteur en lesgever, maar bovenal filosoof uit roeping.

De redacteurs van dit boek zijn allen verbonden aan het Departement Wijsbegeerte van de Universiteit Antwerpen.


ISBN
9789464019780
Pagina's
368
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Pelckmans

Filosofie