Boekhandel Douwes Den Haag

Dag ma, blijf je nog even?

Liefde in tijden van dementie

Pascal Kerkhove

Dag ma, blijf je nog even?

Dag ma, blijf je nog even?

Liefde in tijden van dementie

Dag ma, blijf je nog even?

 

Pascal bezoekt elke zondag zijn mama. Hij is hoofdredacteur van De Zondag. Zij is negentig en loopt steeds meer verloren in de mist van een lang leven. Bij de koffie praten ze over het weer, haar ziekte, de familie, hun verleden en de dood.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 25,00


Beschrijving Dag ma, blijf je nog even?

Pascal bezoekt elke zondag zijn mama. Hij is hoofdredacteur van De Zondag. Zij is negentig en loopt steeds meer verloren in de mist van een lang leven. Bij de koffie praten ze over het weer, haar ziekte, de familie, hun verleden en de dood. Pascal noteert die confronterende gesprekken in een rood schriftje.

Midden in dat emotionele schrijfwerk krijgt Pascal telefoon van de bekende neuroloog Jan Schoeters. Of hij als journalist interesse heeft in een experiment over liefde in tijden van dementie? Tegen de achtergrond van de nietsontziende achteruitgang bij zijn moeder haalt de fictie plots de realiteit in.

Pascal Kerkhove (1961) ontdekte de passie voor de pen als sportjournalist bij De Morgen en was daarna hoofdredacteur van verschillende grote Vlaamse kranten. Zijn rijke beroepservaring en liefde voor mooie woorden staan centraal in zijn ontwrichtende debuutroman.


ISBN
9789464077216
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
bitbook

Romans