Boekhandel Douwes Den Haag

De adelaar en de leeuw

Rob Regter

De adelaar en de leeuw

De adelaar en de leeuw

De adelaar en de leeuw

 

Maart 1815. Europa is in paniek. Napoleon Bonaparte is ontsnapt van zijn verbanningseiland Elba. Met honderduizend soldaten rukt hij op naar Brussel. Wellington, de bevelhebber van het geallieerde leger, is vastbesloten hem bij Waterloo tegen te houden.


Niet leverbaar

€ 9,95

Niet leverbaar

Beschrijving De adelaar en de leeuw

Maart 1815. Europa is in paniek. Napoleon Bonaparte is ontsnapt van zijn verbanningseiland Elba. Met honderduizend soldaten rukt hij op naar Brussel. Wellington, de bevelhebber van het geallieerde leger, is vastbesloten hem bij Waterloo tegen te houden. Zal het pas opgerichte leger van Willem I trouw aan hem zijn, of kiezen zij toch de kant van hun oude veldheer Napoleon?

Arnhem. Thomas van Maurik heeft net een oproep voor het nieuwe Nederlandse leger gekregen, als hij het bericht van de terugkeer van Napoleon verneemt.Een groot dilemma, want eens was hij bereid Napoleon te volgen tot in de hel. Voordat hij zijn keuze maakt, voert het verhaal ons mee terug naar Rusland, waar Thomas en zijn beste vriend Julien samen met de Grande Armée van Napoleon letterlijk naar hun ondergang dreigen te marcheren.

'De Adelaar en de Leeuw' is een verhaal over een innerlijk gevecht, vriendschap, loyaliteit, idealen en een liefde die eigenlijk niet kan.


ISBN
9789464247626
Pagina's
484
Verschenen
NUR
300
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij

Literatuur