Boekhandel Douwes Den Haag

Acht vrouwen in een mannenwereld

Van Delftse Novieten tot ingenieurs

Marian Geense

Acht vrouwen in een mannenwereld

Acht vrouwen in een mannenwereld

Van Delftse Novieten tot ingenieurs

Acht vrouwen in een mannenwereld

 

Het is 1956. Acht jonge vrouwen staan voor de deur van OD26, het clubhuis van de Delftsche Vrouwelijke Studenten Vereeni-ging van de Technische Hogeschool Delft. Ze kennen elkaar nog niet, en hun achtergronden zijn heel verschillend, maar ze zijn vastbera-den hun leven in te vullen op een manier die tot dan toe eigenlijk alleen was weggelegd voor mannen: zelf beslissingen nemen, geld verdie-nen en carrière maken.


Nog te verschijnen

€ 37,95

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Acht vrouwen in een mannenwereld

Het is 1956. Acht jonge vrouwen staan voor de deur van OD26, het clubhuis van de Delftsche Vrouwelijke Studenten Vereeni-ging van de Technische Hogeschool Delft. Ze kennen elkaar nog niet, en hun achtergronden zijn heel verschillend, maar ze zijn vastbera-den hun leven in te vullen op een manier die tot dan toe eigenlijk alleen was weggelegd voor mannen: zelf beslissingen nemen, geld verdie-nen en carrière maken. Vaak tegen het advies van hun eigen familie in.

In Acht vrouwen in een mannenwereld be-schrijft Marian Geense (zelf een van de acht) hoe deze vrouwen, ieder op een eigen manier, omgingen met studie, gezin en het werken in een mannenwereld. Het boek geeft een persoonlijk relaas van de ontwikkelingen van deze vrouwen, tegen de achtergrond van een verschuivende tijdsgeest in de tweede helft van de twintigste eeuw: vanaf de wederopbouw en de hippietijd tot de mobiele telefoon en de energietransitie.

Marian Geense studeerde af in Delft als civiel ingenieur, en dat inspireerde haar om in deze roman het verhaal te vertellen van haarzelf en haar jaargenoten: het verhaal van acht meisjes die een technische studie gaan volgen, maar ook het verhaal van acht vrouwen die carrière maken en een gezin stichten.


ISBN
9789464247749
Pagina's
420
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij

Literaire non-fictie