Boekhandel Douwes Den Haag

Lekker

Een gastronomische satire in 22 gangen

Bruno Vanspauwen

Lekker

Lekker

Een gastronomische satire in 22 gangen

Lekker

 

Lekker beschrijft op amusante wijze de opkomst van een foodcultus waarbij eten niet meer dient om ons te voeden, maar ons te entertainen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 22,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Lekker

Vier vrienden besluiten rond de eeuwwisseling om het geld dat ze in hun leven verdiend hebben, te verbrassen aan de meest exquise spijzen en dranken.
Ze vertrekken op een ‘nooit eindigende queeste naar nieuwe smaaksensaties’. Net op dat ogenblik wordt de almacht van de Franse gastronomie doorbroken door een opeenvolging van nieuwe culinaire hypes en trends.


Ze reizen doorheen twee decennia van culinaire geschiedenis, waarin ze de meest kleurrijke personages ontmoeten, eindeloos mijmeren over de juiste cuisson en ideale combinatie, en obsessief op zoek gaan naar de nieuwste culinaire kick.


Lekker beschrijft op amusante wijze de opkomst van een foodcultus waarbij eten niet meer dient om ons te voeden, maar ons te entertainen. En passant schotelt Vanspauwen de lezer smakelijke wetenswaardigheden voor over ingrediënten, gerechten, koks, wijnen en tafelmanieren.


ISBN
9789464369694
Pagina's
224
Verschenen
NUR
440
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Ertsberg

Culinair