Boekhandel Douwes Den Haag

Het klimaat in perspectief

Nieuwe inzichten

Drs.P.A.J. Coelewij

Het klimaat in perspectief

Het klimaat in perspectief

Nieuwe inzichten

Het klimaat in perspectief

 

De sporen die het klimaat in de aarde heeft nagelaten heeft de auteur ontcijferd en vertaald in duidelijk Nederlands zodat de burger en ook de student zelf een mening kan vormen over het toekomstige klimaat.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 12,91

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Het klimaat in perspectief

De sporen die het klimaat in de aarde heeft nagelaten heeft de auteur ontcijferd en vertaald in duidelijk Nederlands zodat de burger en ook de student zelf een mening kan vormen over het toekomstige klimaat.
Voor de wetenschapper brengt dit boek nieuwe inzichten over hoe het klimaat ontstaat en welke mechanismen het klimaat beheersen en waarom het schommelt tussen tropisch warm en ijzig koud.
Die mechanismen zijn plaattektoniek en chemische processen die de invoer en verwijdering van CO2 uit de atmosfeer regelen. Bij ijstijden speelt de minimumreactietemperatuur van de CO2-verwijderingsprocessen een dominante rol.
Nieuwe, op logische basis uitgevoerde analyses van ijskernen geboord in de ijskap op Antarctica, laten zien welke krachten het zijn die nu, gedurende de ijstijden, het klimaat bepalen en regelen.
Aangetoond wordt dat de ijskap op Antarctica niet afsmelt.


ISBN
9789464485929
Pagina's
76
Verschenen
NUR
900
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books