Boekhandel Douwes Den Haag

Geologie en Landschap in de Gemeente Winterswijk

verslag van 60 jaar geologisch veldonderzoek

Maarten Van den Bosch

Geologie en Landschap in de Gemeente Winterswijk

Geologie en Landschap in de Gemeente Winterswijk

verslag van 60 jaar geologisch veldonderzoek

Geologie en Landschap in de Gemeente Winterswijk

 

Dit verslag is een samenvatting van 60 jaar geologisch onderzoek rond Winterswijk en tevens een overzicht van wat er aan vooraf ging. Op een zoveel mogelijk begrijpelijke wijze wordt het ontstaan van het huidige landschap uitgelegd aan de hand van oude topografische kaarten, de resultaten van duizenden grondboringen die in de loop der tijd zijn gedocumenteerd, de bodemkaarten en profieltekeningen die daaruit zijn voortgekomen, alsmede honderden recente landschapsfoto's.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 70,00


Beschrijving Geologie en Landschap in de Gemeente Winterswijk

Dit verslag is een samenvatting van 60 jaar geologisch onderzoek rond Winterswijk en tevens een overzicht van wat er aan vooraf ging. Op een zoveel mogelijk begrijpelijke wijze wordt het ontstaan van het huidige landschap uitgelegd aan de hand van oude topografische kaarten, de resultaten van duizenden grondboringen die in de loop der tijd zijn gedocumenteerd, de bodemkaarten en profieltekeningen die daaruit zijn voortgekomen, alsmede honderden recente landschapsfoto's. De meest belangrijke geologische literatuur en onderzoeksrapportages, bebaseerd op oorspronkelijke studies, worden in korte samenvattingen en literatuurreferenties ontsloten voor de beroepsgeoloog en de geïnteresserde leek.
Op verzoek van de Gemeente Winterswijk is tevens gekeken naar de wetenschappelijke en educatieve waarde van het landschap in geologische zin.


ISBN
9789464489965
Pagina's
424
Verschenen
NUR
900
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books