Boekhandel Douwes Den Haag

Stil verleden

De ontdekking van mijn slavernijgeschiedenis

Maria Karg

Stil verleden

Stil verleden

De ontdekking van mijn slavernijgeschiedenis

Stil verleden

 

Op haar dertigste verjaardag, in 1981, vliegt Maria Karg terug naar Suriname, het land dat zij zo’n tien jaar daarvoor verruilde voor Nederland. Haar vader is ernstig ziek en overlijdt kort daarna.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Stil verleden

Op haar dertigste verjaardag, in 1981, vliegt Maria Karg terug naar Suriname, het land dat zij zo’n tien jaar daarvoor verruilde voor Nederland. Haar vader is ernstig ziek en overlijdt kort daarna. In zijn lege huis vindt Maria een doos vol kaarten, brieven en boeken, maar pas veertig jaar later durft ze echt goed te kijken wat erin zit. In de tussentijd studeerde ze antropologie, werd ze lerares, werkte ze voor het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) en verdiepte zich in het koloniale verleden van Nederland. Stukje bij beetje leert zij wie haar voorouders waren en hoe het slavernijverleden verbonden is met haar eigen familiegeschiedenis.

In dit persoonlijke boek, vol foto’s en herinneringen, neemt Maria Karg de lezer mee op haar ontdekkingsreis.
'Met tomeloze overgave dompelt Maria Karg zich in haar familiegeschiedenis. Een verhaal vol onderdrukking, vreugde en begrip.' – Gerda Havertong


ISBN
9789464561401
Pagina's
226
Verschenen
NUR
681
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Walburg Pers B.V., Uitgeverij

Historische biografieën