Boekhandel Douwes Den Haag

Verbannen van Java

Koloniale tragedies 1830-1860

Margreet van Till

Verbannen van Java

Verbannen van Java

Koloniale tragedies 1830-1860

Verbannen van Java

 

Verbanning was een vertrouwde strafmaatregel in het voormalig Nederlands-Indië. Een onbekend aantal bewoners verdween van Java naar de buitengewesten, met name naar de Molukken, of als het Europeanen betrof, terug naar Nederland.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Verbannen van Java

Verbanning was een vertrouwde strafmaatregel in het voormalig Nederlands-Indië. Een onbekend aantal bewoners verdween van Java naar de buitengewesten, met name naar de Molukken, of als het Europeanen betrof, terug naar Nederland. Historica Margreet van Till biedt op intieme wijze inzage in de levens van mensen die in de 19de eeuw gedwongen werden alles achter te laten: een dominee die weigerde een islamitisch feest bij te wonen, een Javaanse officier van justitie die zelf in het gevang kwam, een hoogbejaarde regent, een groep sekteleden, en ongedisciplineerde soldaten. In Verbannen van Java leer je wat het betekende als je in de 19de eeuw de koloniale rust van Nederlands-Indië verstoorde.

‘Margreet van Till voert de lezer mee naar de binnen- en onderkant van de koloniale staat op Java tijdens de hoogtijdagen van het Cultuur Stelsel.’ - Henk Schulte Nordholt, emeritus hoogleraar Indonesische geschiedenis Leiden

‘Via deze verhalen krijgt de lezer een uitstekend beeld van hoe de koloniale staat en samenleving functioneerde. Een boek dat iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Nederlands-Indië moet lezen.’ - Wim van den Doel, hoogleraar Algemene geschiedenis Leiden.


ISBN
9789464563351
Pagina's
240
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Walburg Pers B.V., Uitgeverij

Geschiedenis