Boekhandel Douwes Den Haag

ESSENTIES van leven en bewustzijn

De invloed van het onbewuste

Dick Kuiken

ESSENTIES van leven en bewustzijn

ESSENTIES van leven en bewustzijn

De invloed van het onbewuste

ESSENTIES van leven en bewustzijn

 

De grote vragen van het leven zijn vooral het waarom van het bestaan en het bewustzijn. Waarom bestaan alle planten en dieren uit cellen? Het leven begint als een bevruchtte eicel die naar een volwassen vorm opgroeit.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,95


Beschrijving ESSENTIES van leven en bewustzijn

De grote vragen van het leven zijn vooral het waarom van het bestaan en het bewustzijn. Waarom bestaan alle planten en dieren uit cellen? Het leven begint als een bevruchtte eicel die naar een volwassen vorm opgroeit. Ook de geheugens in ons brein bestaan uit levende cellen, geheugens die een omgeving zien, een gesprek opvangen, en geuren en smaken opnemen.
Het is de geheugenvorming in dat brein waarmee we omgevingen en kleuren zien, de ogen geven alleen de visuele signalen door. In een nieuwe theorie wordt het zien van kleuren op een unieke wijze verklaard.
Voor het bewustzijn is er een helder en begrijpelijk geheugenmodel dat de basis is voor de verklaring van de bewuste beleving. In de bewustwording hebben de onbewuste geheugens een groot aandeel, alle kennis komt daar onbewust vandaan.
Met een nieuwe theorie over de slaap en het dromen wordt het waarom en de functie overduidelijk, de theorie verklaart het bewuste dromen.
We nemen bijna alle kennis over in taal, we denken en doen alles in taal, we gebruiken taal zoals we ademhalen, maar waar komen die woorden vandaan? Met een groot aantal voorbeelden worden de teksten gemakkelijk begrepen.


ISBN
9789464653502
Pagina's
333
Verschenen
NUR
900
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books