Boekhandel Douwes Den Haag

Waarom we dieren eten

Thomas Macho

Waarom we dieren eten

Waarom we dieren eten

Waarom we dieren eten

 

De Duitse filosoof Thomas Macho beschrijft onze band met het dier vanaf de oertijd tot nu. Zijn filosofische betoog voert langs offerrituelen, knuffels en dierenrechten. Terwijl hij onze gedeelde geschiedenis met het dier in herinnering roept, plaatst Macho vraagtekens bij onze huidige omgang met dieren.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 19,90

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Waarom we dieren eten

De Duitse filosoof Thomas Macho beschrijft onze band met het dier vanaf de oertijd tot nu. Zijn filosofische betoog voert langs offerrituelen, knuffels en dierenrechten. Terwijl hij onze gedeelde geschiedenis met het dier in herinnering roept, plaatst Macho vraagtekens bij onze huidige omgang met dieren. Op dit moment eet bijna iedere Europeaan zestig kilo vlees per jaar. Dat we gemakkelijk over de dood van dieren heen stappen, komt doordat we onze gedeelde geschiedenis – dieren zijn onze verwanten – zijn vergeten. Macho wijst ons de weg terug naar een respectvolle interactie met het dier.

Slim, nauwkeurig en diepgravend

Thomas Macho (1952) is een Oostenrijks-Duitse cultuurfilosoof en was jarenlang als hoogleraar cultuurwetenschappen verbonden aan de Humboldt-Universität in Berlijn. Hij ontving de Sigmund Freud-prijs en de Oostenrijkse Staatsprijs voor Culturele Journalistiek.


ISBN
9789464711424
Pagina's
128
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Noordboek

Filosofie