Boekhandel Douwes Den Haag

Hier en ginder

hoe jonge vluchtelingen ondersteunen

Ilse Derluyn

Hier en ginder

Hier en ginder

hoe jonge vluchtelingen ondersteunen

Hier en ginder

 

Kinderen en jongeren vormen een belangrijk, maar soms onzichtbaar deel van de groep van mensen die naar België migreren. Sommigen komen hier aan met hun ouders of andere familieleden, anderen staat er helemaal alleen voor, de niet-begeleide buitenlandse minderjarigen.


Leverbaar

€ 29,95

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Beschrijving Hier en ginder

Kinderen en jongeren vormen een belangrijk, maar soms onzichtbaar deel van de groep van mensen die naar België migreren. Sommigen komen hier aan met hun ouders of andere familieleden, anderen staat er helemaal alleen voor, de niet-begeleide buitenlandse minderjarigen. Al deze jonge nieuwkomers staan voor een resem uitdagingen, waarbij ze soms worstelen met grote, complexe of zelfs onbeantwoordbare vragen. Gelukkig worden zij ondersteund door hulpverleners in een opvangcentrum, leerkrachten in een onthaalklas, door vrijwilligers, pleegouders of voogden.

In Hier & Ginder stapt Ilse Derluyn mee in het ondersteuningstraject om deze jonge mensen zo goed mogelijk te ondersteunen in hun ontwikkeling en in hun welzijn. Vanuit een relationeel-pedagogisch perspectief belicht ze de noden, sterktes en mogelijkheden van deze diverse groep van jonge vluchtelingen en nieuwkomers en gaat ze op zoek naar hoe we een zo goed mogelijk antwoord kunnen geven op die noden. Daarbij toont de auteur aan hoe belangrijk het is verbinding-in-context te creëren in de psychosociale ondersteuning: deze jonge nieuwkomers leven ‘hier’ en dragen tegelijk een lange geschiedenis ‘ginder’ met zich mee, een ‘ginder’ waar ze ook nu nog mee verbonden zijn.

Dit boek is een must-read voor begeleiders, psychologen, sociaal werkers, pleegouders, voogden, vrijwilligers en iedereen die betrokken is bij de ondersteuning van jonge nieuwkomers.


ISBN
9789464788143
Pagina's
200
Verschenen
NUR
900
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Owl Press