Boekhandel Douwes Den Haag

Organisaties doen werken

Adelien Decramer

Organisaties doen werken

Organisaties doen werken

Organisaties doen werken

 

Organisaties doen werken is een oriënterend handboek dat inzicht biedt in het managen van organisaties. Om een organisatie te leiden, analyseren of adviseren, is het van cruciaal belang om de werking van organisaties, de dynamiek van groepen en het gedrag van mensen te begrijpen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 50,50


Beschrijving Organisaties doen werken

Organisaties doen werken is een oriënterend handboek dat inzicht biedt in het managen van organisaties. Om een organisatie te leiden, analyseren of adviseren, is het van cruciaal belang om de werking van organisaties, de dynamiek van groepen en het gedrag van mensen te begrijpen. Daarom neemt dit werk organisatiemanagement grondig onder de loep aan de hand van analyses, cases, inzichten en evidence, en dit telkens op drie niveaus: het organisatie-, het groeps- en het individuele niveau.
Dankzij de vergaarde kennis kan de lezer kritisch leren omgaan met evoluerende organisaties in een volatiele arbeidsmarkt. Maatschappelijke en organisationele ontwikkelingen, zoals technologische veranderingen, diversiteit, vergrijzing, een steeds competitievere arbeidsmarkt en de nadruk op output, efficiëntie en effectiviteit, maken de analyse van hedendaagse organisaties uitdagend maar ook bijzonder interessant.
Zowel de basisconcepten als de actuele inzichten in management komen in dit handboek aan bod. Door die veelzijdigheid leert de lezer uiteindelijk zelf reflecteren over organisatiemanagement en de nieuwe ontwikkelingen binnen dit veranderlijke domein.
Dit boek is ook verschenen in het Engels onder de titel Making organisations work.


ISBN
9789464946260
Pagina's
272
Verschenen
NUR
800
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Owl Press

Management en Economie