Boekhandel Douwes Den Haag

Hannah Arendt ingekleurd

3

Hannah Arendt ingekleurd

Hannah Arendt ingekleurd

3

Hannah Arendt ingekleurd

 

De grens tussen feit en fictie is wazig. Democratische instellingen staan onder druk. En door het vele werk is er amper tijd om daarover na te denken, laat staan om er iets aan te doen. Het lijken hedendaagse zorgen, maar meer dan 50 jaar geleden schreef Hannah Arendt al uitvoerig over het gevaar van deze processen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,00


Beschrijving Hannah Arendt ingekleurd

De grens tussen feit en fictie is wazig. Democratische instellingen staan onder druk. En door het vele werk is er amper tijd om daarover na te denken, laat staan om er iets aan te doen. Het lijken hedendaagse zorgen, maar meer dan 50 jaar geleden schreef Hannah Arendt al uitvoerig over het gevaar van deze processen. Vandaag winnen de ideeën van Arendt alleen maar aan belang. Daarom leggen we dat gedachtegoed opnieuw op tafel.
In deze derde reeks focussen we op een term die vandaag alsmaar vaker de kop opsteekt: totalitarisme. Hannah Arendt schreef erover in haar driedelige, monumentale werk: The Origins of Totalitarianism (1951). Daarin nam ze zowel het nazisme van Hitler als het communisme van Stalin onder de loep. Wat is totalitarisme? Hoe kon het ooit zover komen? En bestaat ook vandaag nog het gevaar voor totalitaire neigingen en opvattingen?
We laten hedendaagse denkers Arendts werk uitleggen, toepassen en bekritiseren. De sprekers zijn: Hans Achterhuis en Ruddy Doom, Ludo Abicht en Brigitte Herremans, Nozizwe Dube en Remi Peeters, Dirk De Schutter en Alicja Gescinska, en Pierre Lefranc en Jolien Paeleman. Raf Njotea modereerde de gesprekken.


ISBN
9789464983173
Pagina's
128
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Owl Press

Filosofie