Boekhandel Douwes Den Haag

Aziza

filosoferen voor beginners

Bert Oosterhout

Aziza

Aziza

filosoferen voor beginners

Aziza

 

De spin Aziza wacht de hele dag tot er een vliegje haar web in vliegt. Tijdens het wachten denkt ze na over allerlei filosofische onderwerpen. Haar ideeën zijn speels en een beetje naïef. Elke avond krijgt ze bezoek van de geest van het kleine blauwe meisje.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 19,50


Beschrijving Aziza

De spin Aziza wacht de hele dag tot er een vliegje haar web in vliegt. Tijdens het wachten denkt ze na over allerlei filosofische onderwerpen. Haar ideeën zijn speels en een beetje naïef. Elke avond krijgt ze bezoek van de geest van het kleine blauwe meisje. Zij heeft al langer over dingen nagedacht en daarom nuanceert ze de gedachten van de spin door vragen te stellen. Samen proberen ze de wereld te begrijpen.

Zonder dat er een filosoof bij naam genoemd wordt komen alle hoofdrichtingen van de filosofie langs: ontologie, epistemologie, taalfilosofie, esthetica, ethica en nog veel meer. Maar boven dat alles zweeft de zorg die de twee hoofdpersonen voor elkaar hebben. Het samen filosoferen is belangrijker dan gelijk krijgen.


ISBN
9789465016917
Pagina's
144
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Filosofie