Boekhandel Douwes Den Haag

Heden ik, morgen gij

Kjersti Annesdatter Skomsvold

Heden ik, morgen gij

Heden ik, morgen gij

Heden ik, morgen gij

 

Een treurig, maar uiteindelijk toch optimistisch verhaal over een zoon die geobsedeerde is door zijn dominante moeder en de vroege dood van zijn vader. Hypnotiserend en licht absurdistisch.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 20,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Heden ik, morgen gij

Peter Venn woont in zijn eentje in het appartement onder dat van zijn moeder. Hij werkt thuis aan de keukentafel als vertaler en maakt elke avond een vaste wandeling in de buurt van het kerkhof. Hij heeft een rijk innerlijk leven, maar verder gebeurt er bijna niets. Volgens zijn moeder stierf Peters vader toen hij
klein was. Hij heeft er geen herinneringen aan, alleen een groot gevoel van gemis en wrok, omdat zijn moeder hem verbood in de slaapkamer te komen
waar zijn zieke vader lag.

Vanbinnen verlangt Peter uit zijn isolement te breken, zich los te rukken van zijn dominante moeder en meer te weten te komen over zijn vader. Zijn pogingen in deze richting nemen geleidelijk de vreemdste vormen aan, maar toch zijn er kleine flikkeringen van hoop en vinden er veranderingen plaats. Die vrijdag eet Peter zoals gewoonlijk bij zijn moeder, zoals hij al jarenlang met tegenzin doet. Hij weet welke vragen hij moet stellen, alleen moet hij het durven doen.

Kjersti Annesdatter Skomsvold heeft een prachtige roman geschreven over eenzaamheid, hardnekkig doodsbesef en de bevrijdende kracht van de liefde. Een verhaal dat van humoristische ernst en bijzondere talige vindingrijkheid getuigt.


ISBN
9789490042219
Pagina's
136
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Zirimiri Press

Vertaalde literaire roman, novelle