Boekhandel Douwes Den Haag

Tractatus logico-philosophicus

Ludwig Wittgenstein

Tractatus logico-philosophicus

Tractatus logico-philosophicus

Tractatus logico-philosophicus

 

In de Tractatus logico-philosophicus (1922) schrijft Ludwig Wittgenstein dat hij alle wijsgerige problemen heeft opgelost. Zo boud als de bewering, zo kort is de verhandeling zelf, die bestaat uit nog geen tachtig bladzijden genummerde stellingen.


Nog te verschijnen

€ 19,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Tractatus logico-philosophicus

In de Tractatus logico-philosophicus (1922) schrijft Ludwig Wittgenstein dat hij alle wijsgerige problemen heeft opgelost. Zo boud als de bewering, zo kort is de verhandeling zelf, die bestaat uit nog geen tachtig bladzijden genummerde stellingen. Bondig en stellig is dan ook de stijl waarin Wittgenstein zijn soms cryptische, maar altijd diepgravende ideeën over taal, denken en de wereld ontvouwt. Het boek werd bij publicatie direct als filosofische klassieker herkend en geldt tot op de dag van vandaag als een van de belangrijkste filosofische werken van de twintigste eeuw.
De gloednieuwe vertaling van de Tractatus, die vergezeld gaat van de originele Duitse tekst, is gemaakt door de filosofen en vertalers Peter Huijzer en Jan Sietsma.
De inleiding van de Wittgensteindeskundige Martin Stokhof plaatst de verhandeling in een bredere context en biedt inzicht in de belangrijkste stellingen van dit werk.


ISBN
9789490334321
Pagina's
192
Verschijnt
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Vrije Uitgevers, De

Filosofie