Boekhandel Douwes Den Haag

Karmapapa & Cupido bijtgraag

Vincent Cardinaal

Karmapapa & Cupido bijtgraag

Karmapapa & Cupido bijtgraag

Karmapapa & Cupido bijtgraag

 

Karmapapa & Cupido Bijtgraag is het eerste boek van de Rotterdamse schrijver Vincent Cardinaal. Het boek bevat een novelle en een lang kort verhaal, beide onder het motto: een stoethaspel op zoek naar zingeving.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 15,00


Beschrijving Karmapapa & Cupido bijtgraag

Karmapapa & Cupido Bijtgraag is het eerste boek van de Rotterdamse schrijver Vincent Cardinaal. Het boek bevat een novelle en een lang kort verhaal, beide onder het motto: een stoethaspel op zoek naar zingeving. In deze verhalen reist een naamloze hoofdpersoon naar een plek om tot bezinning te komen – of is hij op de vlucht voor zijn demonen?

Karmapapa speelt zich af in Zuid-Frankrijk rondom een verblijf in een boeddhistische commune en het deelnemen aan een wielerwedstrijd. Het is een echt Cardinaal-verhaal: tjokvol verslaving en herstel, rust en onrust, ernst en luim, popcultuur en symboliek. Alsof Dimitri Verhulst en Tim Krabbé op een tandem de Mont Ventoux proberen te beklimmen. 

Cupido Bijtgraag is het verhaal van een jongen die een meisje ontmoet op een veerboot. De plaats van bestemming – een naamloos eiland – is de plek waar hun avontuur zich afspeelt – met één been in het water, en één op het vaste land. Seks en de dood, heden en verleden en lichaam en geest vormen de schaakstukken waarmee ze het spel te lijf gaan. Denis Johnson op de divan bij Karl Ove Knausgård.

Het boek kent een bijzonder dubbelzijdig ontwerp en kan van voor naar achter en van achter naar voor gelezen worden. De verhalen komen elkaar ergens in het midden tegen…


ISBN
9789491835452
Pagina's
64
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio Kers

Romans