Boekhandel Douwes Den Haag

De stralende wereld

De stralende wereld

Margaret Cavendish

De stralende wereld

De stralende wereld

De stralende wereld

De stralende wereld

 

'De stralende wereld' vertelt het verhaal van een jonkvrouw die belandt in een andere wereld, waar de steden zijn gemaakt van edelstenen en de mensen op dieren lijken. In mum van tijd schopt ze het tot keizerin en zet ze de politiek, kunst en wetenschap naar haar hand.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 18,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving De stralende wereld

'De stralende wereld' vertelt het verhaal van een jonkvrouw die belandt in een andere wereld, waar de steden zijn gemaakt van edelstenen en de mensen op dieren lijken. In mum van tijd schopt ze het tot keizerin en zet ze de politiek, kunst en wetenschap naar haar hand. Daarbij wordt ze op wonderlijke wijze bijgestaan door de geest van de hertogin van Newcastle.

Deze filosofische roman uit 1666 is een van de eerste sciencefictionverhalen en een hoogtepunt in de utopische literatuur. Een verhaal vol ideeën, humor en ironie, met een krachtige feministische boodschap. Deze uitgave bevat de eerste Nederlandse vertaling van de tekst, van de hand van Thomas Heij, evenals een uitgebreide inleiding over de filosofie en het leven van Cavendish.


ISBN
9789492538444
Pagina's
248
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
ISVW Uitgevers

Filosofie