Boekhandel Douwes Den Haag

Waarom zou ik?

Handelen in een veranderend klmaat

Petra van der Kooij

Waarom zou ik?

Waarom zou ik?

Handelen in een veranderend klmaat

Waarom zou ik?

 

‘Je kan een verschil maken .’ Had Petra van der Kooij een paar jaar geleden gevraagd naar de rol van het individu in het klimaatprobleem en ze had geantwoord dat het aanpakken van klimaatverandering niet gaat over individuele keuzes, maar over het veranderen van politieke, economische en culturele structuren.


Nog te verschijnen

€ 17,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Waarom zou ik?

‘Je kan een verschil maken .’

Had Petra van der Kooij een paar jaar geleden gevraagd naar de rol van het individu in het klimaatprobleem en ze had geantwoord dat het aanpakken van klimaatverandering niet gaat over individuele keuzes, maar over het veranderen van politieke, economische en culturele structuren. Tegelijkertijd probeerde ze al lang in haar eigen leven duurzame keuzes te maken. Als ze zelf zo duurzaam probeert te leven, vroeg ze zich af, waarom vindt ze dat dan een onbelangrijk thema in het klimaatdebat?

Met deze vraag in het achterhoofd ging ze op zoek naar antwoorden. Petra van der Kooij ging in gesprek met politiek-filosofen, ondernemers, actievoerder en ecologen, en leerde gaandeweg dat je individuele keuze bepaald niet in strijd is met het aanpakken van de samenleving. Op individueel niveau kan je veel sneller veranderingen maken, die uiteindelijk kunnen leiden tot structurele veranderingen.

‘Waarom zou ik?’ stelt iedere lezer in staat om zich te beraden op haar eigen levenshouding, en geeft iedereen die niet weet wat te doen helder advies.

Met interviews met: Marli Huijer, Marc Davidson, Peter Smith, René ten Bos, Irma Abelskamp, Kimo van Dijk, Kauthar Bouchallikht, Daniëlle Hirsch, Volkert Engelsman, Jan van de Venis, Talitha Muusse, klimaatstakers Sophie en Roemer.


ISBN
9789492538604
Pagina's
192
Verschijnt
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
ISVW Uitgevers

Filosofie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren