Boekhandel Douwes Den Haag

Doorlopen en stilstaan

Zoeken naar het goede leven

Henk Smeijsters

Doorlopen en stilstaan

Doorlopen en stilstaan

Zoeken naar het goede leven

Doorlopen en stilstaan

 

‘Het goede leven kun je definiëren: het bestaat uit de waardevolste dingen die de mensheid heeft voortgebracht en zal voortbrengen.’ In beginsel heeft een mens drie opties. Je kunt je altijd in de actie storten en nooit achter de geraniums gaan zitten.


Nog te verschijnen

€ 29,95

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Doorlopen en stilstaan

‘Het goede leven kun je definiëren: het bestaat uit de waardevolste dingen die de mensheid heeft voortgebracht en zal voortbrengen.’

In beginsel heeft een mens drie opties. Je kunt je altijd in de actie storten en nooit achter de geraniums gaan zitten. Je kunt je volledig van de wereld afzonderen en je als een kloosterling niet op de wereld richten, maar op dat wat de wereld overstijgt. De derde optie brengt actief zijn en contemplatief leven met elkaar in evenwicht. Filosoof Henk Smeijsters ging op zoek naar dit evenwicht, en schreef dit indrukwekkende boek.

Omdat Smeijsters ziet dat de huidige maatschappij overhelt naar tomeloze activiteit, maakt hij zich in dit boek sterk voor het in ere herstellen van een contemplatieve levenshouding. Een gebrek aan evenwicht tussen actie en contemplatie is niet alleen slecht voor de aarde en het fysieke voortbestaan van de mens, maar vooral ook voor ons geestelijke welzijn.


ISBN
9789492538611
Pagina's
448
Verschijnt
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
ISVW Uitgevers

Filosofie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren