Boekhandel Douwes Den Haag

Van Eeden kiest voor de maan

Mogobe Ramose

Van Eeden kiest voor de maan

Van Eeden kiest voor de maan

Van Eeden kiest voor de maan

 

‘Wees een fakkeldrager van de waarheid.’ We kunnen allemaal wel wat maanziekte gebruiken. De maan associëren we misschien van oudsher met abnormale dromen en irrationele gedragingen, maar tegelijkertijd is zij noodzakelijk voor het ecosysteem en de naamgever van het vooruitstrevende Maanverdrag uit 1979.


Nog te verschijnen

€ 9,95

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Van Eeden kiest voor de maan

‘Wees een fakkeldrager van de waarheid.’

We kunnen allemaal wel wat maanziekte gebruiken. De maan associëren we misschien van oudsher met abnormale dromen en irrationele gedragingen, maar tegelijkertijd is zij noodzakelijk voor het ecosysteem en de naamgever van het vooruitstrevende Maanverdrag uit 1979. Hierin verklaarde de mensheid gezamenlijk dat geen staat aanspraak kon maken op welk hemellichaam dan ook.

Al hebben weinig grote staten het verdrag daadwerkelijk geratificeerd, de redenering erachter noemt filosoof Mogobe Ramose toonaangevend voor een nieuwe manier van denken, waarin niet macht maar eendracht de boventoon voert. Aan de hand van de maan en de psychiater Frederik van Eeden ontwikkelt Ramose een hoogst originele filosofie over mens-zijn, waarbij hij kritiek op de moderne, door geld gedreven maatschappij niet schuwt. Steeds houdt hij de lezer vergezichten voor, zoals de maan op onbewolkte nachten de weg wijst.

‘Van Eeden kiest voor de maan’ komt uit in een mooie tweetalige (Nederlands/Engelse) editie, met een inleiding van filosoof en kenner Henk Haenen.


ISBN
9789492538635
Pagina's
96
Verschijnt
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
ISVW Uitgevers

Filosofie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren