Boekhandel Douwes Den Haag

In de schaduwen van morgen

Johan Huizinga

In de schaduwen van morgen

In de schaduwen van morgen

In de schaduwen van morgen

 

‘Willen we cultuur behouden, dan moeten we cultuur blijven scheppen.’ Met ‘In de schaduwen van morgen’, dat voor het eerst verscheen in 1935, brak wereldberoemd historicus Johan Huizinga door naar het grote publiek.


Nog te verschijnen

€ 17,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving In de schaduwen van morgen

‘Willen we cultuur behouden, dan moeten we cultuur blijven scheppen.’

Met ‘In de schaduwen van morgen’, dat voor het eerst verscheen in 1935, brak wereldberoemd historicus Johan Huizinga door naar het grote publiek. Het waarschuwende boek werd in de jaren dertig vertaald naar alle grote Europese talen. Ook nu nog is het een belangrijk geschrift dat urgent en meeslepend probeert duidelijk te maken wat er gaande is in de wereld.

Wel is het iconische boek aan afstoffen toe. Het origineel is niet gemakkelijk geschreven en het Nederlands is sterk veranderd in de afgelopen eeuw. Carla du Pree, die promoveerde op de rol van Huizinga in het publieke debat, verzorgt de hertaling van ‘In de schaduwen van morgen’ en voegt er een uitgebreide inleiding aan toe.

Deze eigentijdse versie van ‘In de schaduwen van morgen’ maakt het mogelijk om Huizinga opnieuw een rol te laten spelen in het debat over de betekenis van cultuur en de staat van Nederland.


ISBN
9789492538642
Pagina's
192
Verschijnt
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
ISVW Uitgevers

Filosofie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren