Boekhandel Douwes Den Haag

Aristoteles in actie

Praktische wijsheid voor professionals in het onderwijs

Aristoteles in actie

Aristoteles in actie

Praktische wijsheid voor professionals in het onderwijs

Aristoteles in actie

 

‘Hoe kun je gevoel en verstand op een lijn brengen om tot het juiste gedrag te komen?’ Stel, je leert op de politieacademie voor politieagent. Deze opleiding besteedt een hoop aandacht aan professionele competenties zoals integriteit, loyaliteit, dienstbaarheid, besluitvaardigheid en stressbestendigheid.


Nog te verschijnen

€ 19,95

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Aristoteles in actie

‘Hoe kun je gevoel en verstand op een lijn brengen om tot het juiste gedrag te komen?’

Stel, je leert op de politieacademie voor politieagent. Deze opleiding besteedt een hoop aandacht aan professionele competenties zoals integriteit, loyaliteit, dienstbaarheid, besluitvaardigheid en stressbestendigheid. In de filosofie staan de genoemde competenties ook wel bekend als deugden: goede menselijke karaktereigenschappen die je kunt trainen door veelvuldige oefening. Het hoger onderwijs hecht bovendien veel waarde aan de zogenaamde 21ste-eeuwse vaardigheden. Denk aan samenwerken, kritisch denken, creativiteit en mediawijsheid.

De auteurs van ‘Aristoteles in actie’ menen dat nog iets anders essentieel is voor de vorming van professionals: de notie van praktische wijsheid. Zij ontlenen dit begrip aan de Griekse filosoof Aristoteles (384 v.Chr.-322 v.Chr). Aan de hand van verhalen en casussen uit de onderwijspraktijk laten zij zien hoe praktische wijsheid het fundament vormt onder alle vaardigheden en competenties en hoe je studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs praktische wijsheid bijbrengt.

Het voorwoord bij ‘Aristoteles in actie’ is geschreven door Paul van Tongeren.

Met bijdragen van: Elke Müller, Bert van den Bergh, Henriëtta Joosten, Chris Detweiler, Niek van Antwerpen, Juul Gooren, Gerben Bakker.


ISBN
9789492538666
Pagina's
296
Verschijnt
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
ISVW Uitgevers

Filosofie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren