Boekhandel Douwes Den Haag

Wortels van levenskunst

Hong Zicheng

Wortels van levenskunst

Wortels van levenskunst

Wortels van levenskunst

 

‘Ontdek de Marcus Aurelius van China.’ Al lijkt het ongelofelijk, een Oud-Chinese filosofische tekst uit 1590 zorgde recentelijk in Japan en Korea voor een ware hype: de Caigentan, ‘wortels van levenskunst’.


Nog te verschijnen

€ 24,95

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Wortels van levenskunst

‘Ontdek de Marcus Aurelius van China.’

Al lijkt het ongelofelijk, een Oud-Chinese filosofische tekst uit 1590 zorgde recentelijk in Japan en Korea voor een ware hype: de Caigentan, ‘wortels van levenskunst’. In een grote serie aforismen stelt Hong Zicheng natuur en moraal centraal, benaderd vanuit Confucianisme, Taoïsme en Boeddhisme. Waarom zijn deze aforismen opeens populair? Omdat ze uitnodigen tot kritische zelfreflectie over ongelijkheid, egoïsme en individualisme. Daarmee zijn ze een perfecte gids voor werk en leven waarvan we nog steeds veel kunnen leren.

Caigentan is inmiddels meerdere keren vertaald sinds zijn heropleving in Oost-Azië, maar een Nederlandse vertaling, direct uit het Chinees, bleef tot dusver uit. Met de opbloei van de taoïstische filosofie in Nederland verdient de levenskunst van Hong Zicheng ook bij ons een publiek. In Wortels van levenskunst staan alle aforismen op een rij, vertaald en ingeleid door China-expert Carlo Hover. Extra toelichting bieden citaten uit de Chinese filosofie en poëzie die de aforismen inspireerden. Zo biedt het boek ook een overzicht van de rijke Chinese cultuurgeschiedenis.

Een klassieker voor elke liefhebber van oosterse filosofie.


ISBN
9789492538703
Pagina's
288
Verschijnt
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
ISVW Uitgevers

Filosofie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren