Boekhandel Douwes Den Haag

Taalkracht

Andere woorden, andere werelden

Taalkracht

Taalkracht

Andere woorden, andere werelden

Taalkracht

 

‘De grenzen van mijn taal betekenen de grenzen van mijn wereld.’ - Ludwig Wittgenstein Woorden scheppen werkelijkheid. Wie we ook zijn, we weten ons steeds door taal omringd. Onze taal is ons denken, ons handelen.


Nog te verschijnen

€ 17,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Taalkracht

‘De grenzen van mijn taal betekenen de grenzen van mijn wereld.’
- Ludwig Wittgenstein

Woorden scheppen werkelijkheid. Wie we ook zijn, we weten ons steeds door taal omringd. Onze taal is ons denken, ons handelen. Maar wanneer maken we ons eigenlijk druk om de woorden die we gebruiken?

Socioloog Christien Brinkgreve en de andere schrijvers van Taalkracht zien overal taalgebruik veranderen. Zij gaan op zoek naar taal die recht doet aan onze ervaringen, taal die ons niet insnoert in een heersend vertoog. Financiële taal neemt andere domeinen over zoals het onderwijs en de zorg, de DSM is de dwingende taal geworden in de psychiatrie en musea moeten op eieren lopen als ze woorden zoeken voor een uitdagende tentoonstelling.

In Taalkracht presenteert een rijk palet van schrijvers betekenisvolle taalverschuivingen. Taalkracht waarschuwt en enthousiasmeert, roept op en geeft duiding. Een boek voor iedereen die beter wil begrijpen hoe woorden onze werkelijkheid maken en breken.

Met een inleiding van Paul Verhaeghe en bijdragen van onder andere Trudy Dehue en Jim van Os.


ISBN
9789492538727
Pagina's
144
Verschijnt
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
ISVW Uitgevers

Filosofie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren