Boekhandel Douwes Den Haag

RAKKER HARLEY

Jan POSMAN

RAKKER HARLEY

RAKKER HARLEY

RAKKER HARLEY

 

Tijdens de rit naar de Zuid-Franse havenstad probeerde ik de grote gewetensvragen te ontwijken. Doe dit nu gewoon, zei ik tegen mezelf, luister naar hits van Stevie Wonder, zet je zonnebril op en denk dat je Jeff Bridges bent.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 21,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving RAKKER HARLEY

Tijdens de rit naar de Zuid-Franse havenstad probeerde ik de grote gewetensvragen te ontwijken. Doe dit nu gewoon, zei ik tegen mezelf, luister naar hits van Stevie Wonder, zet je zonnebril op en denk dat je Jeff Bridges bent. Was ik een slachtoffer van mijn nieuwsgierigheid en jongensachtig verlangen naar avontuur? Het had er alle schijn van. Was dit een hypotheek op het kabbelende leven? Absoluut. Was ik een idioot? Het koor, bestaande uit dames met ouderwetse brillen, zong langgerekte bevestigende woorden.

De twintiger Sammy doet er alles aan om na zijn gevangenistijd een gewoon leven te leiden. Hij woont in een Hymer in de tuin van een excentrieke leraar en krijgt een baan bij de firma Meubeldroom. Als hij zich na een avond met vrienden over een in nood verkerende vrouw ontfermt, gaat het toch weer de verkeerde kant op. Bedreigingen, raadsels, onheilspellende voorvallen en intimidatiepogingen volgen elkaar snel op. Sammy weet dat dat alles het werk is van Rakker Harley, manipulator en kopstuk in het lokale nachtleven. Hij weet zich er lang tegen te wapenen, tot de gevonden vrouw met wie hij in korte tijd een stevige band heeft ontwikkeld haar conclusies trekt.

Na Een brief aan Jack Nicholson (2001), Waterman en linkshandig (2002), Franse zomers (2019), Tranenmuseum (2020) is Rakker Harley de vijfde roman van Jan Posman


ISBN
9789493023963
Pagina's
302
Verschenen
NUR
300
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
aquaZZ

Literatuur