Boekhandel Douwes Den Haag

Alles begint met een A

Paul Weelen

Alles begint met een A

Alles begint met een A

Alles begint met een A

 

Een roman over muziek, opera, vriendschap en liefde. Wraak, vergeving, ongebreidelde ambities en het onderdrukken van gevoelens zijn de motieven van dit turbulente verhaal.


Direct te downloaden

€ 15,99


Beschrijving Alles begint met een A

Als muziekstudente Angela zelfmoord pleegt, sluiten vier studievrienden van het conservatorium in de vroege jaren '80 een pact. Angela blijkt te zijn misbruikt door een docent. Ze besluiten haar dood te wreken. Jaren later breekt één van hen dat zodanig op dat hij met zijn succesvolle zangcarrière in de betere operahuizen van de wereld moet stoppen. Maar zijn ambities zijn er niet minder op geworden. Wanneer hij de uitnodiging krijgt voor een auditie in muziekwalhalla Salzburg gaat hij er maar al te graag op in, met verregaande gevolgen.

Het is een roman over muziek, opera, vriendschap en liefde. Wraak, vergeving, ongebreidelde ambities en het onderdrukken van gevoelens zijn de motieven van dit turbulente verhaal.

Is het bijzaak dat het hoofdpersonage een homoseksuele man is? Nee, het is een gegeven dat als rode draad door het boek loopt.

Is het bijzaak dat het hoofdpersonage uit Limburg komt? Ja, al maakt dat gegeven de verbondenheid met de internationale operacultuur logischer en natuurlijker.

Paul Weelen (Calgary, 1959) schreef eerder Snoepvrouwtje, De droom van de minnezanger, Pionnenwerk, De Mercuriustapes, Thuis en Doodstil. Hij woont en werkt in Maastricht.


ISBN
9789493048454
Pagina's
216
Verschenen
NUR
300
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Tic, Uitgeverij

Literatuur