Boekhandel Douwes Den Haag

Julia

Ceciel Huls

Julia

Julia

Julia

 

Julia vindt haar nieuwe leven als niet-werkende vrouw van een diplomaat in Dar es Salaam, Tanzania, maar niks en neemt Veronica, haar nanny, mee op reis naar Arusha.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 19,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Julia

Julia vindt haar nieuwe leven als niet-werkende vrouw van een diplomaat in Dar es Salaam, Tanzania, maar niks en neemt Veronica, haar nanny, mee op reis naar Arusha. Ze gaat hiermee dwars tegen de wensen van haar man Wouter, en de adviezen van doorgewinterde expats, in. De geplande terugreis per vliegtuig verandert in een avontuurlijke rit in een gehuurde fourwheeldrive met op de achterbank een getraumatiseerd meisje dat dringend medische zorg nodig heeft die ze in Dar es Salaam kan krijgen. De reis markeert een keerpunt in Julia’s leven. Na maanden van doelloos leven, koffieochtenden en uitgebreide lunches met andere “vrouwen-van”, komt bij Julia het besef dat ze aan het roer moet gaan staan van haar nieuwe leven, wil ze er iets van maken.

“Oorverdovende knallen, de een na de ander, scheuren de stilte in stukjes en wekken me uit een slaap die me toch heeft overvallen. Ik schiet overeind, tast naar de telefoon die ik naast me had neergelegd. Mijn hart zit in mijn keel, terwijl mijn handen in het klamboe graaien en grijpen, op zoek naar de opening”.


ISBN
9789493157897
Pagina's
404
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Godijn Publishing

Literaire roman, novelle