Boekhandel Douwes Den Haag

Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart

Betje Wolff & Aagje Deken

Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart

Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart

Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart

 

‘Rebelse vrouwen in tijden van Verlichting.’ Onder dat kopje wordt de achttiende-eeuwse roman over Sara Burgerhart van Betje Wolff en Aagje Deken aangeprezen in de Canon van Nederland. Het boek is een pleidooi om jonge vrouwen zelfstandig keuzes te laten maken.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 23,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart

‘Rebelse vrouwen in tijden van Verlichting.’ Onder dat kopje wordt de achttiende-eeuwse roman over Sara Burgerhart van Betje Wolff en Aagje Deken aangeprezen in de Canon van Nederland. Het boek is een pleidooi om jonge vrouwen zelfstandig keuzes te laten maken. De wees Sara Burgerhart woont in bij haar kwezelige tante en ontwikkelt zich tot een verstandige jonge vrouw al maakt ze enkele ongelukkige keuzes in de liefde. Gelukkig komt ze net op tijd tot inzicht.

Dankzij de 175 brieven, waarin onder meer de tante, de voogd, een geliefde, een vriendin en natuurlijk Sara zelf aan het woord komen, krijgen we prachtig tijdsbeeld van de normen en waarden van meer dan twee eeuwen geleden.

De historie van mejuffrouw Sara Burgerhart is wellicht de bekendste brievenroman uit de Nederlandse literatuur, een nieuw genre waarin je de ontwikkeling van verschillende personages goed kon volgen.


Tonnus Oosterhoff (1953) hertaalde het werk naar modern Nederlands. Oosterhoff is dichter en schrijver. In 2012 ontving hij de P.C. Hooftprijs voor zijn poëzie.


ISBN
9789493170605
Pagina's
400
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Kleine Uil, Uitgeverij

Literaire roman, novelle