Boekhandel Douwes Den Haag

Meesterlijk mis-verstand

een zoektocht naar een versluierd ideaal

Paul John Peters

Meesterlijk mis-verstand

Meesterlijk mis-verstand

een zoektocht naar een versluierd ideaal

Meesterlijk mis-verstand

 

Een ‘meesterlijk mis-verstand’ is het reisverslag van een persoonlijke zoektocht naar de oorzaken en gevolgen van één van de grootste omwentelingen die de cultuur heeft gekend: de overgang van het matriarchaat naar het patriarchaat.


Nog te verschijnen

€ 23,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Meesterlijk mis-verstand

Een ‘meesterlijk mis-verstand’ is het reisverslag van een persoonlijke zoektocht naar de oorzaken en gevolgen van één van de grootste omwentelingen die de cultuur heeft gekend: de overgang van het matriarchaat naar het patriarchaat. In diverse culturen hebben vrouwen een leidende rol gespeeld op economisch, politiek en sociaal gebied. De omwenteling bestond uit de overgang naar mannelijke suprematie en de onderdrukking van de vrouw.

Het pad van het mensensoort Homo Sapiens toont grillige obstakels. Het mannelijke deel van onze soort heeft een merkwaardige eigenschap: honger naar macht en gebruik van geweld tegen de eigen soort. Paul John Peters heeft het in ‘Meesterlijk mis-verstand’ over de lange weg naar een versluierd ideaal. Het is een cri de coeur. Paul ontvouwt zijn wens naar een bijna utopische harmonieuze samenleving. Hij laat zien hoe de enorme invloed die religie heeft gehad - en veelal nog heeft - op de samenleving in het algemeen en de politiek van elitaire gezagsdragers in het bijzonder.

De geschiedenis van de mensheid is er één van onderdrukking en dreigend kwaad. Religie kan soms heel heilzaam zijn. Maar vanwege haar neiging de status-quo te omarmen verdient ze fundamentele kritiek. Is ‘meesterlijk mis-verstand’ een zwartgallig boek over een meesterlijke diersoort met een geestelijke afwijking? Misschien. Maar meer nog een historisch- filosofische zoektocht. En… verhelderende ankerplaatsen die tot nadenken stemmen.


ISBN
9789493175143
Pagina's
364
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Van Warven

Filosofie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren