Boekhandel Douwes Den Haag

Het geschenk van Aphrodite

zoektocht naar ons zijnsverstaan

Hans Huisman

Het geschenk van Aphrodite

Het geschenk van Aphrodite

zoektocht naar ons zijnsverstaan

Het geschenk van Aphrodite

 

Het Geschenk van Aphrodite leest als een ‘reisverslag’ dat je meeneemt langs verschillende wegen naar een dieper verstaan van jezelf. De auteur voert je mee in een zoektocht naar dat grootsere bewustzijn.


Nog te verschijnen

€ 29,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Het geschenk van Aphrodite

Het Geschenk van Aphrodite leest als een ‘reisverslag’ dat je meeneemt langs verschillende wegen naar een dieper verstaan van jezelf. De auteur voert je mee in een zoektocht naar dat grootsere bewustzijn. Hij verwoordt dit als ons Zijnsverstaan.
Met dit boek plaatst hij Jungs inzichten inzake de aard van onze ziel in een filosofisch kader (o.a. Nietzsche, Bergson en Heidegger) en in een historisch perspectief. Eveneens gaat hij uitgebreid in op de wereld van het archetype en de kwantumfysica om daarmee een fundamentele wisselwerking tussen ‘lichaam’ en ‘ziel’ duidelijk te maken, bron van het Zijnsverstaan.
Niets blijft, alles stroomt. Dankzij de kwantumfysica weten we dat er geen zekerheden bestaan, hoogstens waarschijnlijkheden. Alles bestaat uit processen. Het Leven eveneens. Het herschept zich van nature steeds op een creatieve wijze. Wij, mensen, Zijn die creatieve kracht. Ook het bewust worden van ons ‘Ken U Zelve’, is een proces. Door afstand te leren nemen van veel zogenoemde vanzelfsprekendheden en zekerheden. Door de wijsheid van onze ziel toe te laten in ons leven. Met vallen en opstaan.
Al of niet via persoonlijke crises of die van samenlevingen. Carl Gustav Jung noemde het pad van die persoonlijke zelfwording de individuatie. Zijn boodschap is dat het lopen van dit pad ons leven zinvoller en betekenisvoller maakt. Dit boek is een uitnodiging om onze blik naar binnen te richten en confrontaties met ons denken en doen glimlachend te herkennen.


ISBN
9789493175174
Pagina's
540
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Van Warven

Filosofie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren