Boekhandel Douwes Den Haag

Van vermijding naar bevrijding

Drie coachingswegen naar zijn

Cees van Elst & Paul Smit & Hartini van Rijssel

Van vermijding naar bevrijding

Van vermijding naar bevrijding

Drie coachingswegen naar zijn

Van vermijding naar bevrijding

 

‘Dit boek beschrijft de directe en indirecte bevrijdingswegen in meesterlijke eenvoud.’ Ayca Szapora – Neurowetenschapper * ‘De meest toegankelijke introductie in non-dualiteit die ik ken.’ Erik de Haan – Hoogleraar organisatieontwikkeling aan de VU * Hoe kom je als coach, therapeut of als cliënt tot bevrijding in plaats van vermijding?


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 27,90

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Van vermijding naar bevrijding

‘Dit boek beschrijft de directe en indirecte bevrijdingswegen in meesterlijke eenvoud.’
Ayca Szapora – Neurowetenschapper

*

‘De meest toegankelijke introductie in non-dualiteit die ik ken.’
Erik de Haan – Hoogleraar organisatieontwikkeling aan de VU

*

Hoe kom je als coach, therapeut of als cliënt tot bevrijding in plaats van vermijding? De indirecte wijze is de meest bekende. Met gesprekken, oefeningen of middels onderzoek sleutel je aan iemands problemen om het lijden te verlichten, wat in veel gevallen prima werkt. De focus ligt hierbij vooral op ‘doen’.

Bij de directe wijze ligt de focus op ‘zijn’. Het draait daarbij om het non-duale inzicht dat alles gaat zoals het gaat en dat het leven een geheel verzorgde reis is. Bevrijding is hierbij een kwestie van inzicht en niet van inzet. Het draait om het doorzien dat het IK dat je denkt te zijn, illusoir is.

Wanneer er nog veel oude pijn, projecties of trauma’s aanwezig zijn, blijkt de directe weg vaak nog onvindbaar. Op zo’n moment bieden mindfulness, heartfulness en ACT prachtige tools om tot meer bewustwording en actie te komen. Zo kun je proeven aan ‘zijn’. Ook voor degene die meer wil weten over de werking van ons brein, autonome zenuwstelsel en wat er gebeurt bij trauma, geeft dit boek waardevolle informatie: ons lichaam liegt immers nooit.


ISBN
9789493228931
Pagina's
208
Verschijnt
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Samsara Uitgeverij b.v.

Psychologie