Boekhandel Douwes Den Haag

Agile teams, hoe dan?!

Zo help jij agile teams aantoonbaar naar topresultaten en werkplezier

Francisca Dalstra

Agile teams, hoe dan?!

Agile teams, hoe dan?!

Zo help jij agile teams aantoonbaar naar topresultaten en werkplezier

Agile teams, hoe dan?!

 

Jouw missie als agileteambegeleider, Scrum Master of Agile Coach, is het team te helpen zich te ontwikkelen tot een resultaatverantwoordelijk team. Maar in de praktijk kun je je afvragen: ‘Doe ik de juiste dingen?’ of ‘Waarom lijkt het alsof de ontwikkeling van het team vooral op mijn schouders terechtkomt?’ Ook is het balanceren tussen leiderschap en het stimuleren van eigenaarschap en zelfsturing een constante uitdaging.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,95


Beschrijving Agile teams, hoe dan?!

Jouw missie als agileteambegeleider, Scrum Master of Agile Coach, is het team te helpen zich te ontwikkelen tot een resultaatverantwoordelijk team. Maar in de praktijk kun je je afvragen: ‘Doe ik de juiste dingen?’ of ‘Waarom lijkt het alsof de ontwikkeling van het team vooral op mijn schouders terechtkomt?’

Ook is het balanceren tussen leiderschap en het stimuleren van eigenaarschap en zelfsturing een constante uitdaging. De dagelijkse routine van impedimenten, vergaderingen en e-mailverkeer leidt de aandacht af van de ontwikkeling van het team.

Dit boek is je gids en toolbox in één. Het biedt je een praktische aanpak en handvatten om de complexe uitdagingen effectief aan te pakken. Gericht op de ‘Hoe dan?!’ van je teamontwikkeling en jouw eigen professionele groei. Met deze aanpak versterk je de impact van jouw interventies, maak je jouw inspanningen en de behaalde resultaten zichtbaar en ben je in staat om samen met het team bij te sturen waar nodig. Je ontdekt hoe je een omgeving creëert waarin iedereen bijdraagt, uitblinkt en successen viert, met het eigenaarschap daar waar het hoort.

Laat je frustraties of gevoel van machteloosheid achter je en bewandel jouw pad naar meesterschap, autonomie en een gelukkig team dat aantoonbaar met vertrouwen en energie topresultaten behaalt.

Fransisca Dalstra, oprichter van master Team Dynamics, heeft meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van verandertrajecten en richt zich op het versterken van Scrum Masters en Agile Coaches met haar unieke MTD-methode. Ze is gedreven om professionals te helpen groeien binnen teams die uitblinken, zowel in het behalen van resultaten als in het ervaren van werkplezier. Haar missie: professionals begeleiden naar werkplezier, wat bijdraagt aan zowel hun persoonlijke geluk als aan een positieve impact op de wereld.

‘Dit “hoe-boek” staat boordevol anekdotes, praktijkvoorbeelden en werkvormen en is daarmee een waardevol hulpmiddel voor iedere Scrum Master of Agile Coach die op zoek is naar hoe de eigen rol toch nog net een stapje beter kan worden ingevuld.’

- Rini van Solingen, Spreker, bestsellerauteur en deeltijdhoogleraar.


ISBN
9789493282438
Pagina's
206
Verschenen
NUR
800
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
S2 Uitgevers

Management en Economie