Boekhandel Douwes Den Haag

Natuurlijk Normandië

Dienke Cazemier

Natuurlijk Normandië

Natuurlijk Normandië

Natuurlijk Normandië

 

Normandië is van oudsher het land van melk, room, kaas en cider. Fraaie dorpen en steden liggen verscholen in de dalen van talloze riviertjes en herbergen goed onderhouden mooie huizen en sprookjesachtige kastelen.


Nog te verschijnen

€ 24,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Natuurlijk Normandië

Normandië is van oudsher het land van melk, room, kaas en cider. Fraaie dorpen en steden liggen verscholen in de dalen van talloze riviertjes en herbergen goed onderhouden mooie huizen en sprookjesachtige kastelen. Onderweg langs de stille wegen stuit je op onverwachte pareltjes zoals abdijen, oude waterwerken en sporen van een ondernemend, industrieel verleden. Trots prijzen de Normandische boeren hun producten aan op de grote weekmarkten en zijn ze gaarne bereid te laten zien hoe ze gemaakt worden.

Bekend van Normandië zijn de landingsstranden en de fraaie kust met zijn mondaine badplaatsen. Stranden met een imposant verleden, waar velen vielen voor de vrede en aantrekkelijke steden die vrijheid uitademen. In ‘Natuurlijk Normandië’ laat Dienke Cazemier aan de hand van auto- en fietsroutes, wandelingen, recepten en gesprekken met inwoners, zien dat ook in het hart van de regio heel veel moois te zien is, dat een bezoek meer dan waard is. In persoonlijke en zeer humoristische columns schetst zij bovendien gebeurtenissen in het dagelijks leven van de Normandiër, waardoor een mooi beeld ontstaat van streek en bewoner.

Dienke Cazemier is freelance journaliste en Francofiel. Op haar blog dienkecazemier.nl schrijft ze over alles wat haar bezighoudt. Bijna dertig jaar geleden emigreerde haar broer met zijn veestapel naar Verneusses en viel ook zij voor de streek. Met haar familie is ze eigenares van ‘La Noblet’, een landhuis in het hart van Normandië, waar het grootste deel van dit boek tot stand kwam!


ISBN
9789493300804
Pagina's
160
Verschenen
NUR
512
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
PassePartout reizen

Reisgidsen Europa