Boekhandel Douwes Den Haag

De vluchteling, de grenswacht en de rijke Jood

Arnon Grunberg

De vluchteling, de grenswacht en de rijke Jood

De vluchteling, de grenswacht en de rijke Jood

De vluchteling, de grenswacht en de rijke Jood

 

De bewaakte grensovergang is het punt waar de staat iedereen als verdachte beschouwt, daar moet men zijn onschuld bewijzen. Daar wordt verschil gemaakt tussen ingezetenen en niet-ingezetenen, want hoezeer sommige grenzen ook onzichtbaar zijn geworden, zij markeren nog altijd het punt waar de ene wet ophoudt en de andere begint.


Nog te verschijnen

€ 22,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De vluchteling, de grenswacht en de rijke Jood

De bewaakte grensovergang is het punt waar de staat iedereen als verdachte beschouwt, daar moet men zijn onschuld bewijzen.
Daar wordt verschil gemaakt tussen ingezetenen en niet-ingezetenen, want hoezeer sommige grenzen ook onzichtbaar zijn geworden, zij markeren nog altijd het punt waar de ene wet ophoudt en de andere begint.

Zeker sinds 9/11 gaat het debat over de vluchteling, die ook gelukszoeker, illegaal of crimineel wordt genoemd. Telkens valt dan de naam George Soros, die al dan niet openlijk ‘rijke Jood’ wordt genoemd. Intussen produceren nieuwe oorlogen nieuwe landverhuizers. Wat voor de een maatschappelijk debat is, is voor de ander noodlot.

In de zomer van 2022 reisde Arnon Grunberg naar Oekraïne, Georgië en Dubai, ook liep hij mee met de IND om de werking van de grens als zeef van dichtbij te bestuderen. Grunberg onderzoekt waarom die zeef altijd weer verdronkenen en geredden produceert.


ISBN
9789493304048
Verschijnt
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Pluim

Literaire non-fictie