Boekhandel Douwes Den Haag

Over vrouwen

Susan Sontag

Over vrouwen

Over vrouwen

Over vrouwen

 

Susan Sontag geldt bijna twintig jaar na haar dood nog steeds als een van de grootste, origineelste Amerikaanse denkers. Geen ander weet culturele fenomenen zo treffend en scherp te ontleden als zij.


Nog te verschijnen

€ 22,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Over vrouwen

Susan Sontag geldt bijna twintig jaar na haar dood nog steeds als een van de grootste, origineelste Amerikaanse denkers. Geen ander weet culturele fenomenen zo treffend en scherp te ontleden als zij. Over vrouwen werd nooit eerder gepubliceerd. Deze eerder verloren gewaande essays belichten cruciale thema’s binnen haar oeuvre: schoonheid en de dubbele standaard, macht, ouder worden, altijd opgehangen aan die buitengewoon complexe rol: vrouw zijn. Sontag schuwt geen enkel heilig huisje en laat zich nooit verleiden tot de makkelijke weg, en weet tegelijkertijd de complexe verhoudingen die kunst en politiek tekenen opvallend inzichtelijk te maken.

De zeven essays in dit boek zijn geschreven in de jaren zeventig, op het hoogtepunt van de tweede feministische golf, maar zijn schrikwekkend relevant voor deze tijd. Een onmisbaar werk.


ISBN
9789493304642
Verschijnt
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Pluim

Literaire non-fictie