Boekhandel Douwes Den Haag

Koekoekskruid

Mitzie Klumper

Koekoekskruid

Koekoekskruid

Koekoekskruid

 

Koekoekskruid vertelt het verhaal van twee vrouwen, die zijn verbonden door hun familiegeschiedenis van zoeken, thuiskomen, en van ontworteld zijn en blijven. Wanneer Anna in 1868 meezeilt op het schip van haar man, lijden ze schipbreuk voor de kust van Nieuw-Zeeland.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 19,95


Beschrijving Koekoekskruid

Koekoekskruid vertelt het verhaal van twee vrouwen, die zijn verbonden door hun familiegeschiedenis van zoeken, thuiskomen, en van ontworteld zijn en blijven.

Wanneer Anna in 1868 meezeilt op het schip van haar man, lijden ze schipbreuk voor de kust van Nieuw-Zeeland. Anna moet achterblijven bij een Maori-stam om te herstellen van een botbreuk. Tijdens dat verblijf ontdekt ze een andere kant van zichzelf en ziet ze hoe de Engelse overheersers het Maori-land bedreigen. Uiteindelijk moet ze kiezen tussen waar ze thuis is en thuis behoort te zijn.

Ruim een eeuw later ontdekt Sagit op twaalfjarige leeftijd dat ze geadopteerd is. Na een lange strijd met haar adoptieouders om meer over haar identiteit te weten te komen, gaat ze op zoek naar haar biologische moeder. Later spoort ze ook haar biologische vader op, die ze terugvindt op een zeer onverwachte plek. Sagits uiteindelijke pad voert naar Nieuw-Zeeland. Ze sluit vriendschap met Heke Paewai. Beiden zoeken een manier om hun plek te vinden en thuis te komen.

Mitzie Klumper is geboren in 1964 en als baby geadopteerd. Zij heeft Engelse taal- en letterkunde gestudeerd in Leiden en heeft tijdens haar studie haar biologische ouders opgespoord. In 2007 is zij met haar man en kinderen naar Nieuw-Zeeland verhuisd waar zij Engels doceerde. Daar heeft zij ook haar passie voor schrijven ontwikkeld. Inmiddels woont en werkt zij weer in Nederland.


ISBN
9789493314177
Pagina's
300
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Droomvallei Uitgeverij

Romans