Boekhandel Douwes Den Haag

Held van deze tijd

Carel Braak

Held van deze tijd

Held van deze tijd

Held van deze tijd

 

Wouter heeft alles wat de moderne mens zich wensen kan: een prachtige vrouw, een comfortabel leven, een succesvol bedrijf. Maar toch blijft er een knagende leegte. Tijdens een retraite in Frankrijk wordt hij verliefd op een vrouw uit Berlijn.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 23,95


Beschrijving Held van deze tijd

Wouter heeft alles wat de moderne mens zich wensen kan: een prachtige vrouw, een comfortabel leven, een succesvol bedrijf. Maar toch blijft er een knagende leegte. Tijdens een retraite in Frankrijk wordt hij verliefd op een vrouw uit Berlijn. Tegen alle logica in besluit hij die liefde te volgen. Hij weet dat het onzinnig is, dat zijn huwelijk na dertig jaar in zal storten, dat zijn vrienden hem zullen verketteren, maar het voelt niet als een keuze. 


De zoektocht naar liefde leidt naar prachtige ervaringen en betoverende plekken, maar wekt ook pijn en verwarring op. Hij wordt bestookt door spookbeelden uit zijn vroegste jeugd, relaties lopen stuk en hij begint alle houvast te verliezen. In een retraitecentrum aan de Ierse kust komt hij langzaam weer tot leven.


Met veel humor en meedogenloze helderheid neemt Carel Braak ons mee in de wereld van hoofdpersoon Wouter, die op zoek gaat naar antwoorden op de grote vragen. Hoe kan je een zinvol leven leiden? En wie ben je eigenlijk als je alle rollen en relaties loslaat?--


Carel Braak (1958, Haren) schreef scenario’s voor onder andere Theo van Gogh en Theu Boermans, en richtte een eigen softwarebedrijf op. Hij verkocht dit bedrijf, verliet zijn vertrouwde leven en volgde jarenlang intensieve retraites in de Tibetaanse meditatietraditie. Tegenwoordig woont hij in Groningen en werkt als Deep Listening-trainer.


ISBN
9789493343450
Pagina's
328
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Palmslag

Romans