Waarom de werkende klasse op een goudmijn zit

Blauwe boorden bonanza

In Blauwe boorden bonanza onderzoekt Paul van Liempt waarom arbeid de achilleshiel is geworden van onze brede welvaart. Hij spreekt arbeidsmarktdeskundigen, hoogleraren, praktijkmensen, politici en beslissers in de polder. En hij gaat op werkbezoek bij mbo’s en bedrijven.

meer informatie

Over zwijgen en het doorgeven van schuld

Waar ik me voor schaam

Sheila Sitalsings moeder verzweeg tot haar dood een cruciaal deel van haar familiegeschiedenis voor iedereen die haar nabij stond. Sitalsing bleef achter met duizend-en-één vragen, met name over de reikwijdte van de schaamte en de eigen verantwoordelijkheid voor een duister familieverleden.

meer informatie

Amerika-Europa 1933-1945

Geert Mak Wisselwachter

In Europa kent bijna niemand hem. Toch hoort Harry Hopkins bij de handvol mensen die bepalend waren voor het lot van ons continent en ons land. Hopkins was een voormalige welzijnswerker in de arm-ste buurten van New York. Uiteindelijk werd hij de rechterhand van president Roosevelt, raakte hij bevriend met Churchill en onderhandelde met Stalin.

meer informatie

Op ontdekkingsreis in je eigen stad

Darwin in de achtertuin - Menno Schilthuizen

In iedere stedeling schuilt een bioloog. Dat is de boodschap van Menno Schilthuizen, die je met dit boek uitnodigt om op ontdekkingsreis te gaan in je eigen stadse omgeving.

meer informatie

Reis naar Laredo

‘In ieder mens schuilt een afgetreden koning.’ Karel, de voormalige keizer, heeft zich afgezonderd in een afgelegen klooster in Spanje. Hij is ziek en wacht op zijn einde. Maar dan ontmoet hij de elfjarige Geronimo, en samen besluiten ze ’s nachts weg te rijden, te paard en op een muilezel.

meer informatie

De verdwijningen van Londres 38

In dit boek vertelt bestsellerauteur Philippe Sands het opzienbarende verhaal van de Chileense dictator Augusto Pinochet, oud-SS-officier Walter Rauff en de sinistere verbanden tussen deze twee. 

meer informatie
April: Maand van de filosofie Meer filosofie

Essay: Optimisme zonder hoop - Tommy Wieringa
Jeugd essay:  Vuile handen - Marco Kunst
Genomineerd voor de Socrates beker
 

Topambtenaren tijdens de bezetting

De tien van Den Haag

Mei 1940. Nog voor het Nederlandse leger zich overgeeft, stappen alle ministers op een torpedobootjager richting Engeland. Op de valreep overhandigen ze de sleutels van het land aan de hoogste ambtenaren van de tien departementen: de secretarissen-generaal.

meer informatie

Een nieuwe geschiedenis van de oude beschavingen

De verre uithoeken van de bekende wereld

Een verrassende, nieuwe kijk op de oude beschavingen. Owen Rees laat ons kennismaken met mannen en vrouwen, volwassenen en kinderen, soldaten en burgers, vrijen en tot slaaf gemaakten. Gewone mensen die zogenaamd aan de randen van de oude beschavingen leefden. 

meer informatie

Krekel

Eliza had zes broers. Vijf zijn verdronken op zee, zegt haar stiefmoeder, zegt haar vader. Maar Eliza gelooft er niks van. Ze wil hen zoeken, al moet ze er helemaal voor naar de Witte Kliffen. Krekel speelt in dezelfde wereld als Lampje, dat werd gelezen door jong en oud. Het werd bekroond met de Gouden Griffel, de Boekenleeuw, de Nienke van Hichtumprijs en de Woutertje Pieterse Prijs. 

meer informatie
Douwes verzendt over de hele wereld meer informatie

U woont in het buitenland? U wilt boeken naar het buitenland versturen? 

Levering via Post.nl