25 jaar 'De Rechter' - Jesse van Muylwijck - De Rechter is jarig

Ter gelegenheid van 25 jaar De Rechter verschijnt 'De Rechter is jarig' een jubileumbundel van het werk van Jesse.

 

Vrijdag 18 mei van 11.00 tot 16.00u bij DNJB Herengracht 60 Den Haag

signeert tekenaar Jesse van Muylwijck dit bijzondere jubileumboek

en voorziet het van een persoonlijke tekening en tekst.

 

De eerste 25 klanten ontvangen daarnaast een op speciaal papier gedrukt, genummerd en gesigneerd exemplaar van bovenstaand cartoon.

 

Het jubileumboek is anders dan alle andere Rechterboeken. Niet alleen bevat het véééél meer strips (, het biedt ook een zeldzaam kijkje in het hoofd van de tekenaar. Hoe komt hij aan zijn ideeën? Hoe houdt deze man het al 25 jaar lang vol om elke dag een strip voor de krant te maken? Waarom wordt hij niet gek van de deadline? Het staat vol met anekdotes, ervaringen en observaties van de schepper van De Rechter. Hoe hij er op originele wijze in slaagde zijn strip te verkopen. Hoe hij in afgelegen gebieden in Canada zijn strip tekende en verstuurde. En hoe hij, voordat de e-mail was uitgevonden, na de buslichting eens een postbode klemreed. Hij zit het liefst stilletjes in zijn studio te tekenen, far from the madding crowd. Eén keer figureerde hij in zijn eigen strip, hierboven te lezen, maar dat was bij een ander jubileum.

 

 

Sinds 1993 staat De Rechter in een groot aantal dagbladen van de regionale pers, en bereikt daarmee enkele miljoenen lezers, van Den Helder tot Eindhoven en van Groningen tot Middelburg. Dat trouwe lezerspubliek geeft De Rechter de hoogste waardering, zo blijkt uit lezersonderzoek.

De strip wordt geschreven en getekend door mr. Jesse van Muylwijck (1961), die een carrière in de advocatuur liet schieten om stripauteur te worden. Met zijn vrouw Marleen, die daarvoor werkzaam was in het boekenvak, richtte hij Jessecartoons op, een tekenstudio annex uitgeverij. Sindsdien zijn er meer dan 7500 strips van De Rechter verschenen, en meer dan 25 boeken uitgegeven. In 2010 ontving Jesse de Stripschapprijs, een oeuvreprijs voor striptekenaars.

In 2011 vond een overzichtstentoonstelling van De Rechter plaats in het Nederlands Stripmuseum, gesponsord door de Raad voor de Rechtspraak. Ook zijn Rechterstrips in vertaling tentoongesteld in Barcelona en Hong Kong.

Jesse van Muylwijck heeft naast zijn werk als striptekenaar en uitgever honderden workshops striptekenen gegeven in diverse landen. Verder treedt hij op als 'stand-up cartoonist' tijdens conferenties van grote bedrijven en organisties in de VS, Canada en Europa en geeft hij presentaties over visuele communicatie.

 

 

 

 

De Rechter - Jesse van Muylwijckondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren