Voor de liefhebber

Een pagina met pareltjes die u bijna nergens aantreft.   

 

Hayward Ho! of Ethiek van de boekensneuper

Stichting Desiderata

€ 14.90

Jazzkarton

Gerlach, Diederik

Fragment

€ 25.00

Nader tot het violet en de dood

Nico Keuning

Uitgeverij Fragment

€ 20.00

 

Eric Schneider

Waar weg weg is en stilte stiller nog

 

In de Knipscheer

€ 17.50

Eposz

Radicale vriendschap

Poëzie en activisme

Kwakman & Smet uitgevers

€ 19.95

Koezmin

Alexandrijnse Gezangen

Statenhofpers

€ 23.50

 

Michaël Zeeman

Beelden zoek je nooit, beelden vind je

Uitgeverij Fragment

€ 37.50

In een veilinghuis wordt niet gelezen

 

Gustan Asselbergs

Uitgeverij Fragment

€ 17,50

Altijd wat

 

Nop Maas

Uitgeverij Fragment

€ 17,50

 

Clair Obscur

Papier, boekdrukkunst en orgels

Jean Ferrard, Peter van Kranenburg, Johan Zoutendijk

€ 32.50

Nop Maas

Uren met Joop Schafthuizen

Korenmaat

€ 35.00

Herderszangen

Dante Alighieri

Uitgeverij P

€ 20.00

 

Uitgeverij Vleugels heeft een bijzonder boekenfonds waarvan de boeken bij ons in voorraad zijn.

Uitgeverij Fragment: bijzondere boeken.


Kwakman & Smet uitgevers:

Kwakman & Smet is een nieuwe uitgeverij, gestart hemelvaart 2021, gevestigd in Rotterdam, met uitgaven op het gebied van poëzie, proza, beeldende kunst, cultuur, politiek en essayistiek. Zij richten ons op specifieke projecten waarbij het belang van taal/inhoud, vormgeving en beeld gelijkwaardig is. De uitgeverij gaat drie verschillende reeksen maken: JanoszEposz en Peretz.

De serie Janosz bevat uitgaven van dubbelkunstenaars – beeldend kunstenaars die schrijven en schrijvers/dichters die beeldende kunst maken. Deze uitgaven zijn bijzonder van vormgeving, druk en/of bindwijze en hebben een betrekkelijk kleine oplage. De boeken worden handgenummerd en gesigneerd. Momenteel bereiden wij uitgaven voor van Maria Barnas en Lies van Gasse.

De uitgaven in de serie Eposz zijn breder van opzet en spelen in op de actualiteit: essays over poëzie, politiek en activisme, poëtische essayistiek over inclusie en diversiteit of een filosofische verhandeling over de politieke framing van taal. Opvallend vormgegeven en in hogere oplage gedrukte uitgaven die aantrekkelijk zijn geprijsd. De eerste uitgave in deze reeks is Radicale vriendschap over de relatie tussen poëzie en activisme met dichters Dean BowenFrank KeizerLea Schneider (D) en John Kinsella (AUS). Vertalingen van Ton Naaijkens en Maarten Elzinga. Verkrijgbaar vanaf 24 mei 2021. Een uitgave met Coronadagboeken van Leo Hermens is in voorbereiding voor het najaar.

Voor de uitgaven in de serie Peretz kiezen de uitgevers een kunstenaar en een schrijver/dichter uit om samen een bijzondere productie te maken, waarbij taal en beeld een balans vormen. Hier geldt beeld niet als illustratie en de tekst niet als onderschrift – de disciplines voeren een dialoog die tot meerwaarde leidt.