Boekhandel Douwes Den Haag

De crisis van het democratisch kapitalisme

Martin Wolf

De crisis van het democratisch kapitalisme

De crisis van het democratisch kapitalisme

De crisis van het democratisch kapitalisme

 

Krachtig pleidooi voor de instandhouding van het democratisch kapitalisme Toen de Berlijnse Muur in 1989 viel, zegevierde het westerse democratisch kapitalisme. Democratie en kapitalisme verspreidden zich in rap tempo over de hele wereld en onder de bevolking overheerste een gevoel van triomf.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 49,99


Beschrijving De crisis van het democratisch kapitalisme

Krachtig pleidooi voor de instandhouding van het democratisch kapitalisme


Toen de Berlijnse Muur in 1989 viel, zegevierde het westerse democratisch kapitalisme. Democratie en kapitalisme verspreidden zich in rap tempo over de hele wereld en onder de bevolking overheerste een gevoel van triomf. Nu, meer dan een kwarteeuw later, wordt de westerse wereld geconfronteerd met een financiële crisis, heerst er een groeiende ongelijkheid en is de onvrede groot. Er gaan krachtige stemmen op dat het kapitalisme beter af zou zijn zonder democratie, terwijl anderen juist het tegendeel beweren.


In De crisis van het democratisch kapitalisme geeft Martin Wolf een overtuigend weerwoord op beide standpunten. Hij biedt een diepgaande en heldere visie op het steeds wankelere huwelijk tussen kapitalisme en democratie – en maakt duidelijk waarom een scheiding een vrijwel onoverkomelijke ramp zou zijn.


Martin Wolf is Chief Economics Commentator van de Financial Times. Hij heeft een eredoctoraat aan de London School of Economics, is Honorary Fellow aan Nuffield College in Oxford en is lid van de International Media Council van het World Economic Forum. Voor zijn werk ontving hij meerdere prijzen.


ISBN
9789000355495
Pagina's
544
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Mens en Maatschappij