Boekhandel Douwes Den Haag

De koninkrijken van Midden-Europa

Een nieuwe geschiedenis van het hart van Europa

Martyn Rady

De koninkrijken van Midden-Europa

De koninkrijken van Midden-Europa

Een nieuwe geschiedenis van het hart van Europa

De koninkrijken van Midden-Europa

 

Een complete geschiedenis van de koninkrijken van Centraal-Europa Sinds de Romeinse tijd waren de landen in het hart van het Europese continent het doelwit van invasies en in de Middeleeuwen werden verschillende Midden-Europese volken weggezet als vijanden.


Nog te verschijnen

€ 49,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De koninkrijken van Midden-Europa

Een complete geschiedenis van de koninkrijken van Centraal-Europa


Sinds de Romeinse tijd waren de landen in het hart van het Europese continent het doelwit van invasies en in de Middeleeuwen werden verschillende Midden-Europese volken weggezet als vijanden. Later zouden de Turken, Zweden, Russen en Sovjets voor verdeeldheid zorgen en hun eigen stempel op de regio drukken.


Maar concurrentie tussen de centrale koninkrijken van Europa leverde ook culturele hoogtepunten op. Zo was het de eerste plek buiten Italië waar de Renaissance vorm kreeg, diende het als bakermat voor de Reformatie, en gold het als startpunt van de Verlichting, Romantiek en modern nationalisme.


De meeste geschiedenisboeken over Centraal-Europa gaan over de landen tussen Duitsland en Rusland, inclusief Polen, Hongarije en het huidige Tsjechië. Maar Martyn Rady gaat verder en bespreekt heel Centraal-Europa, inclusief de Duitse deelstaten, Oekraïne en Zwitserland. Dit boek laat zien hoe kwetsbaar en turbulent deze regio is.


Martyn Rady is historicus en hoogleraar Centraal-Europese geschiedenis aan het University College London. Hij heeft eredoctoraten ontvangen van de Károli Universiteit in Boedapest en de Lucian Blaga Universiteit in Sibiu, Roemenië. Zijn vorige boek De Habsburgers werd lovend ontvangen.


De pers over De Habsburgers:
'Definitief standaardwerk.' ●●●●● NRC


'Een boeiend "rise and fall"-verhaal.' **** De Standaard


ISBN
9789000376681
Pagina's
640
Verschijnt
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Geschiedenis