Boekhandel Douwes Den Haag

Het verboden woord

Alles wat je wil weten over de overgang en waarom het sowieso goed komt

Caroline Tensen

Het verboden woord

Het verboden woord

Alles wat je wil weten over de overgang en waarom het sowieso goed komt

Het verboden woord

 

Bij opvliegers weten we al snel hoe laat het is. Maar vaak hebben vrouwen al een hele tijd het gevoel dat er iets anders is in hun lijf. Ze voelen dat ze ‘raar’ in hun vel zitten. En soms komt er geen enkele opvlieger aan te pas.


Nog te verschijnen

€ 24,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Het verboden woord

Bij opvliegers weten we al snel hoe laat het is. Maar vaak hebben vrouwen al een hele tijd het gevoel dat er iets anders is in hun lijf. Ze voelen dat ze ‘raar’ in hun vel zitten. En soms komt er geen enkele opvlieger aan te pas. Zonder die typische klachten denkt bijna niemand aan de overgang, pas veel later valt het kwartje. Dat is jammer, want als je eerder weet dat je in de overgang zit, weet je waar je aan toe bent en kun je er meer mee.


Caroline Tensen heeft met dit boek een missie: de overgang uit de taboesfeer halen. Weg met de schaamte, die typisch Nederlandse ‘stel je niet aan’ mentaliteit en het lacherig doen over de overgang. Door vrouwen goed te informeren, net als hun omgeving (en eigenlijk de hele wereld), gelooft ze dat vrouwen in de overgang zich minder eenzaam voelen, betere hulp krijgen en de geruststelling dat het écht goedkomt. Want dat had Caroline zelf graag gehoord toen ze heftige overgangsklachten had.


In het boek gaat ze in gesprek met experts die je vertellen hoe je klachten kunt herkennen, verminderen en vooral: hoe je je beter kunt voelen. Daarnaast bevat het boek veel ervaringsverhalen en komen de mensen die dichtbij Caroline staan, zoals haar gezin en goede vriend en visagist Leco, aan het woord.


Caroline Tensen is televisiepresentatrice, bekend van onder andere 1 tegen 50. Daarnaast is ze ambassadeur voor de Postcodeloterij en Orange Babies en heeft ze een kledinglijn bij Mart Visser. Samen met Nada van Nie maakte ze in 2021 de taboedoorbrekende documentaire Het verboden woord. Caroline woont met haar man Ernst-Jan in Amsterdam.


ISBN
9789000387403
Pagina's
224
Verschijnt
NUR
860
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Gezondheid en geneeskunde