Boekhandel Douwes Den Haag

De Habsburgers

De opkomst en ondergang van een wereldmacht

Martyn Rady

De Habsburgers

De Habsburgers

De opkomst en ondergang van een wereldmacht

De Habsburgers

 

De complete geschiedenis van een van de machtigste dynastieën aller tijden 'Definitief standaardwerk.' ●●●●● NRC Handelsblad 'Een boeiend "rise and fall"-verhaal.'  ⋆⋆⋆⋆ De Standaard De geschiedenis van Europa is voor een groot deel bepaald door de leden van één eeuwenoud geslacht: het huis Habsburg.


Nog te verschijnen

€ 20,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De Habsburgers

De complete geschiedenis van een van de machtigste dynastieën aller tijden


'Definitief standaardwerk.' ●●●●● NRC Handelsblad


'Een boeiend "rise and fall"-verhaal.'  ⋆⋆⋆⋆ De Standaard


De geschiedenis van Europa is voor een groot deel bepaald door de leden van één eeuwenoud geslacht: het huis Habsburg. In De Habsburgers vertelt historicus Martyn Rady het epische verhaal van een bijna duizend jaar durende dynastie en de schepping – en ineenstorting – van een oppermachtig rijk.


Van een zeer bescheiden hertogdom groeide het huis Habsburg uit tot de belangrijkste heersende macht van Europa nadat in de vijftiende eeuw de heerschappij over het Heilige Roomse Rijk was verworven. Slechts enkele eeuwen later strekte het Habsburgse Rijk zich uit over een groot deel van Europa, van Hongarije tot Spanje, en delen van de Nieuwe Wereld en het Verre Oosten. De Habsburgers domineerden Centraal-Europa zelfs tot aan het begin van de twintigste eeuw.


Desondanks omschrijven historici de Habsburgers vaak als de heersers van een wankel en onsamenhangend keizerrijk. Rady bewijst het tegendeel en toont ons hoe de Habsburgers zichzelf beschouwden als beschermers van de Rooms-Katholieke Kerk, beschermheiligen van de wetenschap en bewakers van de vrede. Het resulteert in een complete geschiedenis van een bijzondere dynastie die Europa én de wereld voor altijd veranderde.


'Een compleet overzicht van de vroegste tot de laatste regerende Habsburger. [...] Een goed verzorgd boek.'Historiek


'De Habsburgers is meeslepend, kleurrijk en aangrijpend, maar ook nauwkeurig, wetenschappelijk en gezaghebbend … Geschiedenis op een epische schaal!' – Simon Sebag Montefiore


ISBN
9789000393060
Pagina's
448
Verschijnt
NUR
680
Druk
11
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Geschiedenis