Boekhandel Douwes Den Haag

De Bommenwerpermaffia

Malcolm Gladwell

De Bommenwerpermaffia

De Bommenwerpermaffia

De Bommenwerpermaffia

 

‘De Bommenwerpermaffia is een historisch what if-verhaal.’ – de Volkskrant In 1945 dwongen massale en allesverwoestende bombardementen met brandbommen op zeventig steden Japan op de knieën, waardoor een al geplande Amerikaanse invasie en daaropvolgende bloedige strijd kon worden afgewend.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 15,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving De Bommenwerpermaffia

‘De Bommenwerpermaffia is een historisch what if-verhaal.’ – de VolkskrantIn 1945 dwongen massale en allesverwoestende bombardementen met brandbommen op zeventig steden Japan op de knieën, waardoor een al geplande Amerikaanse invasie en daaropvolgende bloedige strijd kon worden afgewend. De prijs was echter hoog: honderdduizenden burgers vonden in de vuurzeeën de dood.

In 1944 kwam een kleine groep idealistische strategen, waaronder de van oorsprong Nederlandse ingenieur en uitvinder van de bommenrichter Carl Norden, met het idee om precisiebombardementen op strategische doelen uit te voeren. Ze overtuigden de Amerikaanse legerleiding ervan dat onnodige burgerdoden hierdoor voorkomen zouden kunnen worden en het Japanse leger verlamd zou raken. Meerdere pogingen om de bommenwerpers op koers te houden mislukten echter.Al na drie maanden werden de precisiebombardementen ge¬staakt en kreeg de nietsontziende generaal LeMay carte blanche om de Japanse steden te bombarderen. Maar wat als Carl Norden en zijn Bommenwerpermaffia in hun opzet geslaagd waren? De Bommenwerpermaffia is een meeslepend verhaal over vol¬harding, innovatie en de tol van oorlogvoering.


ISBN
9789021469607
Pagina's
224
Verschenen
NUR
680
Druk
3
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Volt

Geschiedenis