Boekhandel Douwes Den Haag

Honderd jaar Radboud Universiteit in 101 beelden

1923-2023

Honderd jaar Radboud Universiteit in 101 beelden

Honderd jaar Radboud Universiteit in 101 beelden

1923-2023

Honderd jaar Radboud Universiteit in 101 beelden

 

Een originele beeldgeschiedenis van de Radboud Universiteit. Hoe vertel je het verhaal van een universiteit? Onderwijsjournalisten Paul van den Broek en Bea Ros kozen een originele invalshoek voor hun geschiedenis van de Radboud Universiteit bij haar honderdjarig jubileum in 2023.


Nog te verschijnen

€ 29,90

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Honderd jaar Radboud Universiteit in 101 beelden

Een originele beeldgeschiedenis van de Radboud Universiteit.
Hoe vertel je het verhaal van een universiteit? Onderwijsjournalisten Paul van den Broek en Bea Ros kozen een originele invalshoek voor hun geschiedenis van de Radboud Universiteit bij haar honderdjarig jubileum in 2023. Uit elk jaar selecteerden ze één beeld als uitgangspunt voor een verhaal. Daarvoor doken ze niet alleen de archieven in, maar voerden ze ook en vooral gesprekken met ooggetuigen, nabestaanden, collega’s, studenten of met de afgebeelde hoofdpersonen.
In een caleidoscoop van honderd-en-een beelden en verhalen komt de Nijmeegse universiteit tot leven. De auteurs blikken niet louter terug, maar verbinden gebeurtenissen uit het verleden nadrukkelijk met het heden. Ze tonen de universiteit als een dynamische gemeenschap van wetenschappers en studenten, van mensen in ontwikkeling, met vragen, ambities en dromen.


ISBN
9789024444793
Pagina's
224
Verschijnt
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Geschiedenis