Boekhandel Douwes Den Haag

Anne Frank en het verraad

Een overzicht

David Barnouw

Anne Frank en het verraad

Anne Frank en het verraad

Een overzicht

Anne Frank en het verraad

 

De immense belangstelling voor Anne Frank richt zich de laatste decennia steeds meer op de vraag wie schuldig was aan het verraad van de acht Joodse onderduikers in het achterhuis aan Prinsengracht 263 in Amsterdam.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 21,90

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Anne Frank en het verraad

De immense belangstelling voor Anne Frank richt zich de laatste decennia steeds meer op de vraag wie schuldig was aan het verraad van de acht Joodse onderduikers in het achterhuis aan Prinsengracht 263 in Amsterdam. De enige overlevende, Otto Frank, was er zeker van dat zij verraden waren. Hij verdacht een man die in het pakhuis werkte, over wie Anne al had geschreven in haar dagboek. Direct na de oorlog was er echter onvoldoende bewijs tegen hem, en ook een tweede onderzoek jaren later leverde niets op.


Rond de eeuwwisseling verschenen biografieën van Anne Frank en haar vader. In beide boeken kwamen diverse dadertheorieën aan de orde. Het NIOD besloot een studie aan het verraad te wijden, dat resulteerde in Wie verraadde Anne Frank?


Sindsdien zijn er vele nieuwe vermoedelijke daders aangewezen. Dat gebeurde op basis van nauwkeurig onderzoek, maar ook op basis van ‘horen zeggen’. Begin 2022 ontstond meer dan grote opwinding rond het boek Het verraad van Anne Frank, waarin een Joodse notaris uit de Joodse Raad voor Amsterdam als dader werd neergezet.


Het is de hoogste tijd voor een update. Anne Frank en het verraad geeft een bondig en helder overzicht voor wie de draad is kwijtgeraakt.


 


DAVID BARNOUW (1949) is historicus en publicist. Hij was van 1979 tot 2014 als onderzoeker, woordvoerder en voorlichter verbonden aan het NIOD.


ISBN
9789024452354
Pagina's
128
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Geschiedenis